FCKH8

Dit weekend schrok ik om 04.07 uur wakker; ergens tussen zaterdagavond en zondagmorgen in. Een paar uur eerder besloten mijn vriend en ik om een uurtje te slapen en daarna lekker fris uit te gaan met vrienden die een concert van Robyn hadden bezocht in Paradiso. Mooi niet dus.

In plaats van een lange, gezellige dronken nacht lagen we samen klaar wakker in bed, te laat om nog te stappen en te vroeg om uitgebreid te ontbijten. Omdat we niet meer konden slapen, lazen we wat nieuwsberichten op onze slimme telefoontjes. Sebas (mijn vriend) las me een verhaal voor over een protestmars in Belgrado tegen de Gay Pride die zondag zou plaatsvinden. Achtduizend deelnemers protesteerden tegen die smerige sodomieten die uit waren op de vernietiging van het traditionele gezin, de hoeksteen van…je kent de uitgekauwde riedel vast wel.

Tegelijkertijd las ik een verhaal op de site van de New York Times over een 30-jarige homoseksuele man die in New York door negen mannen urenlang in elkaar werd geslagen en gefolterd. Oh en hij was ook nog anaal verkracht met een toilet ontstopper en een ‘miniatuur’ honkbalknuppel.

FCKH8 t-shirt.

Ik zal jullie de twintig minuten durende preek besparen die ik die nacht heb liggen ophangen tegen Sebastian. Kern van mijn relaas die nacht is dat ik niet begrijp waarom mensen andere mensen haten vanwege hun seksuele geaardheid en hun liefde voor iemand anders. Wat is er mis met de liefde die ik voel voor mijn vriend? Ik hou oprecht en intens van hem en vind het walgelijk en droef makend dat er mensen zijn die ons haten omdat we van elkaar houden.

Later die zondag kwamen we op Facebook een filmpje tegen over de campagne tegen Proposition 8 in Californië met de naam FCKH8. Het filmpje en de campagne voor het homohuwelijk in deze Amerikaanse staat verwoorden goed hoe ik me als homo soms voel. Op die momenten dat ik met mijn vriend hand in hand op straat loop en zie dat andere mensen staren. Die keren dat we onze handen loslaten als we mensen passeren die eruit zien alsof ze ons voor de bek willen slaan. FCKH8!

Of je nu hetero of homo bent, doe me een lol en FCKH8. En als je homo bent en je zit nog in de kast, kom er dan uit, het is per slot van rekening Coming Out Dag.

Coming Out Dag – Floor de Goede.Reacties zijn gesloten.