Pride

Vorige week vond de Amsterdam Gay Pride plaats en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, omhelst dat meer dan een botenparade met schaars geklede nichten.

De Amsterdam Gay Pride is een week met debatten, filmavonden, exposities, sportevenementen, literaire wandelingen en feesten voor lesbiennes, transgenders, homo’s, heteroseksuelen, biseksuelen en interseksuelen, met als hoogtepunt de Canal Parade, een boottocht met uitbundig uitgedoste en schaars geklede mannen en vrouwen (en iedereen daar tussenin) die trots zijn op hun (seksuele) identiteit.

Om die diversiteit in beeld te brengen hebben Arno Ouwejan (cameraman en editor) en ik (presentator) op vrijwillige basis een aantal filmpjes gemaakt onder de noemer ProGay TeeVee. Die filmpjes werden op Youtube geplaatst en verspreid via de dagelijkse nieuwsbrief van ProGay (de organisatie achter de pride) en via social media als Twitter en Facebook.

Arno (l) en ik (m): interview met rode draad.

ProGay TeeVee bezocht de openingsborrel van de Amsterdam Gay Pride op het dakterras van het Mint Hotel, een openlucht bioscoopavond op de Nieuwmarkt, de Grey Pride op de Oudezijds Voorburgwal en de Roze Picknick en Sportdag in het Oosterpark. Het resultaat (inclusief een trialversie gemaakt met heel veel goede bedoelingen en een flipcam) zie je hieronder. Veel kijkplezier!

Volgend jaar willen we er mee doorgaan en nog meer verschillende evenementen in beeld brengen. Mocht je leuke ideeën hebben of evenementen willen aandragen? Laat het ons dan weten op info@marcohohl.com of laat hieronder een bericht achter.Reacties zijn gesloten.