Boek

Op het moment dat ik dit schrijf pas ik op een poes met de naam Gerrit. Of eigenlijk is het een kater. Gerrit de kater, die niet kan beslissen of hij nu binnen wil zijn in de woonkamer of buiten op het balkon en die daarom steeds staat te miauwen bij de deur. Aangezien ik het een beetje beu ben, staat de balkondeur nu op een kier en zit ik in de tocht achter mijn laptop.

Maar goed, daar wil ik het helemaal niet over hebben. Ik wil het hebben over drie boeken die ik onlangs heb gekocht en waarvan ik vind dat ze de moeite waard zijn van het kopen, kijken, lezen en luisteren: Big Bad City (van Slinkachu), The Call of the Weird (van Louis Theroux) en RASL (van Jeff Smith).

Big Bad City – Slinkachu

Slinkachu is een straatkunstenaar uit London wiens werk je waarschijnlijk nog nooit ergens hebt gezien. Hij maakt namelijk installaties van minimensjes op balustrades van bruggen, in plantenbakken, onder banken en omring door rondzwervend straatvuil. Daarvan maakt hij foto’s die onder andere te zien zijn in het boek Big Bad City. Mijn favoriete foto’s zijn van twee minuscule mannetjes die er met een op de grond gevallen kaaswormpje vandoor gaan en van een tweecentimeter lange prostituee die bij een voor haar metershoog openbaar toilet staat te wachten op een klant. Grappig maar ook grotesk. Gekocht bij Boekhandel Vrolijk.

Scavengers uit Big Bad City.

The Call of the Weird – Louis Theroux

Louis Theroux is een Brits-Amerikaanse documentairemaker die bekend is van de tv-serie Weird Weekends. Daarin ontmoet en leeft hij een tijdje met extreemrechtse blanke christenen, pornosterren, UFO-enthousiastelingen, swingers, worstelaars, Amazing Discoveries-verkopers en antisemitische zwarte christenen. In het boek The Call of the Weird gaat hij een paar jaar later op bezoek bij tien van de mensen die hij in de tv-serie heeft geïnterviewd zoals daar zijn een neonazistische kinderfolkgroep, een alienkiller en (schrik niet) Tina turners ex-man Ike Turner. The Call of the Weird is onder andere verkrijgbaar bij The American Book Center als pocket, maar ik raad je aan de luisterboekversie te kopen. Die is door Theroux zelf ingesproken (inclusief stemmetjes) en dat maakt het geheel nog net iets smeuïger dan op papier. Hilarisch, vervreemdend en over the top. Gekocht op iTunes.

Cover van The Call of the Weird.

RASL – Jeff Smith

Jeff Smith is een Amerikaanse striptekenaar en auteur die bekend is van de sprookjesachtige stripserie Bone. In zijn nieuwe reeks RASL ontmoeten we de briljante dokter Robert Joseph Johnson  die, op de vlucht voor zijn verleden, eventjes van carrière is geswitcht. Hij gaat nu door het leven als RASL, een kunstdief die schilderijen van Picasso steelt. En dat doet hij niet op onze aarde, maar op andere aardes. Hij kan namelijk met een zelfgebouwde machine naar werelden reizen die wel heel erg lijken op de onze. RASL Pocket Book 1 (bundeling van aflevering 1-7) is een razend spannende zwartwit scifi comic over samenzweringstheorieën, de geschiedenis van elektriciteit, liefde, historische natuurrampen, lust, een man met een hagedissenhoofd en een wereld waar Bob Dylan niet bestaat. Lezen voordat de film uitkomt. Gekocht bij The American Book Center.

Cover van RASL aflevering 7.

Gerrit wil weer naar binnen.One Comment

  1. NathalieNo Gravatar wrote:

    Benieuwd naar The Call of the Weird – Louis Theroux!!! Thanks voor de tip, leuk voor in de vakantie