1001

Duizend en één ideeën heb ik. Ze zitten in mijn hoofd en willen eruit. Maar op een of andere manier krijg ik ze niet gekneed tot één geheel; een verhaal dat klopt van A tot Z, met een Rode Draad en een Aha-moment. En daarom ga ik dit keer voor losse flodders en hersenspinsels over schuldgevoel, films, zelfcensuur, intolerantie en een tegoedbon.

Schuldgevoel

Dit weekend waren ze er weer. De muizen. Ze marcheerden over ons fornuis in een verkenningspatrouille van drie man sterk en hielden ons de hele nacht wakker. Twee werden er levend gevangen en eentje werd per ongeluk geëxecuteerd met behulp van een boek. De dag erna stonden er lokdoosjes met gif en een van de muizen die ervan had gegeten belandde in de diervriendelijke muizenval. Het beestje lag te creperen in zijn eenpersoons cel en ik kon het niet aanzien. Moest ik de muis een trap geven om hem te verlossen uit zijn lijden? Ik durfde niet. Wat gaf mij eigenlijk het recht om die muis van zijn korte leven te beroven? Uiteindelijk spoelde ik het dier door het toilet waar het met buikkramp is verdronken. Ik voel me nog steeds schuldig.

Tegoedbon

Cadeaus krijgen is fijn en kerst 2010 gaat de boeken in als het jaar met de beste kerstcadeaus sinds eh…ooit. Zo kreeg ik van mijn ouders een harde schijf met alle familiefoto’s sinds eh…pak ‘m beet 1908 en mijn vriend voorzag me van Spartacus Season One. Een tv-serie over schaars geklede gladiatoren. Beter kan het niet worden, hoor ik je denken. Toch wel. Want om ‘die schöne Bescherung’ compleet te maken kreeg ik ook nog een tegoedbon van mijn lief voor een tatoeage. Ik bedankte hem met de woorden: “Wauw, what the fuck, wauw.”

Familiefoto: Marco (4 jaar oud) eet ijs.

Zelfcensuur

Misschien moet ik iets meer aan zelfcensuur doen op deze site. Die tip kreeg ik van twee niet nader te noemen mensen (daar gaan we al). Misschien iets minder expliciet schrijven over seks (de één) of over mijn seksualiteit (de ander). Een toekomstige werkgever zou erover kunnen struikelen. Ik ben het er niet mee eens. Wat betreft seks vind ik dat ik binnen het betamelijke blijf en voor mijn seksualiteit schaam ik me geenszins. En zeg nou zelf: wie wil er nou werken voor iemand die (je) discrimineert?

Films

Stem in mijn hoofd: “Goede voornemens. Bah. Niet aan meedoen. Niet doen!”

Andere stem: “Ook niet eentje?”

Stem in mijn hoofd: “Oké dan. Eentje.”

Goed voornemen 2011: elke week een film kijken.

Week 1: Catfish.

Tips voor de overige 52 weken zijn van harte welkom!

Intolerantie

Ach ja. Laten we een mislukt doodshoofd en het woord ‘ziek’ in hanenpoten spuiten op een reclamezuil omdat er een poster in hangt van twee zoenende mannen. Of een advertentie met een foto van Anne Frank bekrassen met het logo van de Waffen SS. Is weer eens wat anders dan kansloos op de bank te hangen, toch? Of hoe zie ik dat?

Spartacus.6 reacties

 1. sebasNo Gravatar wrote:

  lekker scherp! heel goed :)

 2. EvaNo Gravatar wrote:

  Hey! Zou je mij kunnen vertellen waar de series van Spartacus te koop zijn? Ik ben er al lang naar opzoek, tervergeefs…

  Groetjes Eva

 3. JeanNo Gravatar wrote:

  Wanneer heb jij over seks geschreven dan? Het hele Internet staat vol met bagger en minder-prettige gedachten van jan en alleman en dan zou JIJ – een columnist, godbeterd – je zorgen moeten maken over “toekomstige werkgevers”? Als dat toch eens waar zou zijn, dan zouden we zo’n beetje 1.733.993.741 werklozen hebben.

  • Marco HohlNo Gravatar wrote:

   LOL. U heeft een bijzonder scherpe tong :-) .

   Mijn artikel `Oraal´ was de oorzaak van die opmerking. Terwijl het eigenlijk helemaal niet over seks gaat.

 4. jean koningNo Gravatar wrote:

  mmmh… die scherpe tong is nu juist hetgene waarvan men bij mij zegt: kan het niet wat minder… ;)