Hohoho

Brabantse worstenbroodjes, porno, dragqueens on ice, bloed, zweet en gebroken nagels, black magic, een Vlaamse modekoningin, een Mighty Lesbian, oude olifanten, kinderen met meer dan twee ouders, weinig vrees en een heleboel roze kerstbomen. Dat en nog veel meer kwam allemaal voorbij in het tweede seizoen van ProGay TeeVee.

Deze zomer begonnen Arno Ouwejan (cameraman en editor) en ik (presentator) met ProGay TeeVee. Een serie korte filmpjes waarin we de diversiteit van de (evenementen van de) Amsterdam Gay Pride wilden laten zien.

Een paar dagen geleden hebben we het tweede seizoen afgerond met als roze draad Pink Christmas 2011 (14 t/m 27 december). Mét een paar geweldig leuke aanpassingen. Zo hebben we een nieuwe presentatrice, Marloes Meuzelaar, en zijn onze items niet alleen op Youtube te zien, maar ook op de Amsterdamse LGBT* tv-zender MVS.

Marloes en Marco verslaan de Drag Winter Olympics.

Dit keer bezochten we de opening van Pink Christmas in Ludwig Zwei, de roze kerstmarkt en modeshow op de Reguliers Dwarsstraat, een voorleesmiddag voor kinderen van LGBT-ouders in café ‘t Mandje, de Drag Winter Olympics op het Leidseplein en de roze kerkdienst in de Keizersgrachtkerk. Het resultaat zie je hieronder. Veel kijkplezier!

Volgend jaar willen we er weer mee doorgaan (met twee teams) en nog meer verschillende evenementen in beeld brengen. Mocht je leuke ideeën hebben of evenementen willen aandragen voor, tijdens of na de Amsterdam Gay Pride? Laat het ons dan weten op info@marcohohl.com of laat hieronder een bericht achter.

*Ter informatie: LGBT betekent ‘Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender’. En steeds vaker wordt daar een Q achter geplakt wat ‘Queer’ betekent.Reacties zijn gesloten.