KLATS

Dit weekend gingen Sebas en ik voor het eerst samen op pad met onze nieuwe auto, een rode Volkswagen Polo, die 22 kilometer voor aankomst besloot er mee op te houden. Op een parkeerplaats met de weinig hoopgevende naam Galgeveld stonden we te wachten op de monteur van de Wegenwacht of om preciezer te zijn op de man met de hamer.

In het leven gaan vaak dingen onverwacht mis. Zo ben je op het ene moment nog onderweg naar een verjaardagsfeest in Tilburg en het volgende sta je met een panne op een homo-ontmoetingsplaats in het donker te wachten op hulp. Of je bent in een euforische bui waarin je fantaseert over vakanties met een pijlsnelle bolide die met gemak van een Franse hot naar een Duitse her scheurt, en het volgende moment zit je met een grimmig hoofd het noodlot te vervloeken en denk je aan al die zaken die momenteel niet goed gaan in jouw leven.

Mijn man met hamer.

En dan is de man met de hamer er.

Een ridder in een geel bestelbusje met oranje zwaailichten. Die de motorkap met een soepele beweging omhoog zwiept. Met een magnetisch zaklampje licht in de duisternis tovert en met één oogopslag de juiste diagnose stelt. De dynamo is stuk en moet worden vervangen. Een reserveonderdeel heeft hij niet paraat, maar een oplossing wel. Uit zijn gereedschapskist haalt de man het roestige wondermiddel, een hamer, waarmee hij een fikse klap uitdeelt. Het defecte metalen onderdeel siddert nog na van de dreun en dan begint de motor ineens te grommen en kun je weer verder.

In het leven gaan vaak dingen mis en wat zou het dan fijn zijn wanneer je al die problemen te lijf kunt gaan met zoiets simpels als een hamer. Ziektes met een dodelijke afloop, paniekaanvallen, het gebrek aan betaalbare huurhuizen in Amsterdam, BENG, oninspirende opdrachtgevers, overvolle agenda’s, vervelende mensen, KLATS. Lekker uithalen en alles is weer in orde.

De dag na het verjaarspartijtje zitten we in onze auto en rijden we naar de werkplaats van de ANWB in Breda, aangezien een klap met een hamer geen echte oplossing blijkt te zijn. En terwijl een vriendelijke Brabantse monteur onze defecte dynamo vervangt voor een werkend exemplaar, hebben mijn lief en ik even alle rust om onze sores te bespreken, antwoorden te zoeken en ongestoord samen te zijn. Dat is dan weer het fijne aan problemen, ze brengen je dichter bijelkaar, zelfs wanneer je auto je in de steek laat en je wacht op de man met de hamer.

Hangen bij de ANWB in Breda.One Comment

  1. MikeNo Gravatar wrote:

    Van wie hebben jullie die auto gekocht? Of geleend, of erger nog gekregen? Als ie gekocht is zou ik mijn beklag doen en de kosten verhalen, als ie geleend is zou ik me afvragen of je het ding van een vriend of een vijand hebt mogen gebruiken en als je ‘m gekregen hebt en niet tevreden bent, zou ik als alternatief eens proberen getweeën te paard naar Zuid-Duitsland af te reizen ;) Wel vooraf even goed in zijn bek kijken. Dus als je nog eens een auto krijgt; een gekregen auto kijk je dus niet onder de motorklep! Enne, parkeerplaatsen zijn toch prima plekken om samen in een door de zon wat vaalrood geworden Polo door te brengen.

    Groetz, big Brother
    (watching your site)