Microblog

Bloggen is uit. Microbloggen is in. Bij deze een poging tot.

Vlinder

Metrostation Weesperplein. Een dik meisje met een rugzak. Net zo breed als dat ze lang is, in een geruit camouflagepak met korte broekspijpen. Haar rugzak is van het merk Caterpillar, maar een vlinder zal het vast niet gaan worden.

Latte

De wereld schreeuwt om verandering. Dat werd me duidelijk in de Coffee Company toen een punker met paars haar een grote café latte met karamel kreeg aangereikt door de barista van dienst.

Café latte.

Lekker

Kijk eens aan. Een meisje met een bakfiets. Versierd met bloemen en rode lipstick. Lekker alternatief. Lekker onderweg. Ze passeert de Westerkerk. Negeert een stoplicht. Schreeuwt een verwensing naar een andere fietser en slaat met een chagrijnige bek af naar rechts.

Spelletje

We zijn in Rotterdam en spelen Party & Co. Mijn Duitse vriend beeldt iets uit van een kaartje. Zijn armen gaan de lucht in. Hij vliegt. Een minuut lang. “Ben je een vogel? Een vliegtuig? Een parachutist?” De tijd is om. Ik had het kunnen raden, hij was een bommenwerper.

Straatmuzikant

En ineens weet ik waar ik je op vind lijken. Op Tina Turner, die in een te hete, witte was terecht is gekomen. Misschien moet jij ook maar stoppen met zingen. En met drinken.

De échte Tina Turner.2 reacties

  1. JeanNo Gravatar wrote:

    … en toch geef ik voorkeur aan de Marco die meer woorden gebruikt…

  2. DerkNo Gravatar wrote:

    Lekker strak! En moeilijker dan iets met meer woorden beschrijven, het is nog meer een kunstvorm! Blijf het doen!