Sexy

Ik weet niet of het de laatste keer is dat ik naakt door het Vondelpark loop, maar het was in elk geval de eerste keer. Nou ja, naakt. Er zat een sok om mijn edele delen. Om loslopende honden niet op het verkeerde idee te brengen, zeg maar.

Er is iets onwaarschijnlijks gebeurd in mijn leven. Ik ben genomineerd. Voor een titel. Vorig jaar schreef ik nog dat ik nog nooit iets had gewonnen, laat staan dat ik ergens voor was genomineerd. En door een speling van het lot, ben ik dat nu dus wel. Sinds dierendag strijd ik tegen negen appetijtelijke mannelijke hapjes, waaronder schrijver Arthur Japin en voetballer Evginy Levchenko, om de titel (Mister) Meest Sexy Vegetariër 2011.

Omdat ik tussen al dat BN’er geweld waarschijnlijk geen schijn van kans maak, heb ik afgelopen zaterdag, tussen de regenbuien door en tegen beter weten in, een promotiefilmpje gemaakt met Arno Ouwejan en mijn vriend Sebastian. Het filmpje is een verkorte versie van mijn column Vlees en legt een beetje uit hoe ik in het leven sta als vegetariër. Sinds dinsdag staat het online (op Youtube) en een dag later hebben al meer dan 250 mensen gekeken. Zes daarvan hebben me een thumbs up gegeven, eentje een thumbs down en er zijn ook nog wat commentaren geplaatst door mensen met een mening.

Vette snack.

Vlees, de column waarop het filmpje is gebaseerd, was gericht aan fervente vleeseters die vegetariërs maar aanstellerig of raar vinden. Ik was echter vergeten dat je je gedrag niet alleen schijnt te moeten rechtvaardigen bij die groep, maar ook bij een andere groep, die van de rechtlijnige, fanatieke groente-, fruit- en noteneters. En een vertegenwoordiger van die laatste groep plaatste een uurtje of vijf geleden een wespennest onder mijn filmpje, in de vorm van een reactie: “Een vegetariër is iemand die geen dierenlijken eet. Dus ook geen vis. Het hele filmpje stikt van de halfslachtige argumenten, met veel verve en zekerheid gebracht. Geen dode dieren eten, maar wel een dode koe om je nek, sexy hoor!”

Ik geef toe, ik wilde vol enthousiasme in het wespennest springen (dat gezoem klonk zo aanlokkelijk) maar uiteindelijk besloot ik het toch maar niet te doen. You’re damned if you do and you’re damned if you don’t. Voor sommige mensen kun je het nooit goed doen. Gelukkig heb ik een dikke huid. Daar kwam ik afgelopen weekend achter toen ik een half uur lang naakt heen en weer door het Vondelpark liep voor mijn promotiefilmpje, mijn sok steeds op de grond viel en ik het toch maar niet koud had.

Hoe dan ook, stem op mij als Meest Sexy Vegetariër 2011 via wakkerdier.nl/sexyvegetarier. Mijn dank is groot!

In mijn blootje in het Vondelpark.

Het promotiefilmpje.Reacties zijn gesloten.