Televisione

2013 is een bizar jaar voor homorechten. Terwijl we in het westen op steeds meer plekken mogen trouwen (Verenigde Staten, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk), kun je in andere landen alleen al worden opgepakt als je het woord homo en public in de mond durft te nemen (Rusland).

En juist daarom is het zo belangrijk dat er overal ter wereld Gay Prides worden georganiseerd. Tijdens het pride seizoen kun je laten zien dat je bestaat en je kunt laten zien waar je voor staat en dat jij net als al die andere mensen om je heen op zoek bent en verlangt naar precies dezelfde dingen: vrijheid om te zijn wie je bent, een veilig bestaan en iemand om van te houden.

Als ProGay TV hadden we dit jaar weer het voorrecht om een aantal items te mogen maken over de Amsterdam Gay Pride. Het resultaat is hieronder te zien.

En onze prepride items…

ProGay TV werd dit seizoen gemaakt door Bart Peters (editor/camera), Dorytha Pang-Atjok (camera), Yvonne van der Voort (editor), Megan Minnebo (presentatie), Marloes Meuzelaar (presentatie) en yours truly (productie/presentatie).

Daarnaast werden we ondersteund door ProGay (Lucien Spee, Irene Hemelaar, Lisa Luiten), OUTTV (Marleen van Oortmarssen), MVS (Wessel Haaxman), COC (Jan-Willem de Bruin), Het Roze Gebaar (Daan Heimans), Wendy Lazaroms, Arno Ouwejan, Sebastian Doermann en alle organisatoren van evenementen.

Super bedankt allemaal!

Waar het uiteindelijk om draait! (foto: Arno Ouwejan)Reacties zijn gesloten.