Vandaag

Het is vandaag zaterdag 15 december. De verjaardag van mijn beste vriend van de middelbare school. Uit de speakers van mijn MacBook klinkt net Carice van Houten voor de derde keer met haar single Emily.

In de Verenigde Staten zijn gisteren 26 mensen neergeschoten op een basisschool, onder wie 20 kinderen. Het is het begin van de middag en we gaan zo misschien chocolademelk drinken met twee knappe mannen en daarna buurten op een burenborrel in onze oude straat, die vanaf februari 2013 weer onze nieuwe straat wordt.

Het regent buiten. Sebas zit boven sieraden te maken voor de kerstmarkt waarop we volgende week drie dagen achter elkaar staan om de koopman uit te hangen. We hebben net seks gehad en ik ben nog niet gedoucht, maar ik heb wel al een bord pasta op. Ik stink naar zweet en koffie en Italiaanse kruiden.

Over een week vergaat de wereld volgens de Maya’s. Ik wil er een stuk over schrijven net als de vorige keer toen de wereld verging, ongeveer 1,5 jaar geleden. In de Oekraïne zijn gisteren meerdere dames hardhandig verwijderd door de oproerpolitie omdat ze in hun blootje aan het demonstreren waren bij het nieuwe parlementsgebouw in Kiev.

In Uganda krijgt de bevolking een kerstcadeau van zijn parlement. Een wet die het toestaat homoseksuelen de doodstraf te geven. Er rijdt net een trein voorbij die ik kan zien vanuit ons appartement, dat dicht in de buurt ligt van Het Blok (seizoen 1). Net voor de vijfde keer naar Carice van Houten geluisterd. Leuke single ondanks of dankzij de zangeres. Ik ga douchen.

Ontbloot protest.Reacties zijn gesloten.